söndag 2 mars 2008

An iller on extra price

I helgen fick vi vår del av stormen. Stormen som fått det mycket vackra namnet Emma. Mmm, måste ju vara döpt efter mej. Jag är helt säker :) Lite läbbigt var det när det visslade i fönsterrutorna..

I lördags tog vi tåget till Antwerpen. Underbar stad, lagom stor och väldigt vacker. Som Karlsson på taket ungefär lät det som.. Men iaf, självklart blev det lite sightseeing. En katedral eller två, fina torg med pampiga byggnader. Lite modern arkitektur, en fästning och såklart shopping.. Inne i katedralen som hade många målningar av Rubens (vuxenpoäng) utredde vi vad lian heter på engelska, varför männen som förde upp jesus på korset på en av tavlorna hade så stora vader trots att det inte fanns vare sej gym eller stereoider på den tiden. Mycket viktiga frågor. Vår engelskafröken Robyn hade dock stora problem med att komma på vad höftskynke hette och jag kommer inte ihåg det nu heller..

Självklart var vi goda turister och provade både belgiska våfflor och belgisk choklad. Bättre än alla haschmuffins i världen Madde. Extrapris heter inte extra price på engelska och iller heter tyvärr inte iller men en väldigt rolig dag i Antwerpen var det.Sketglad turist som shoppat loss på favoritaffären

Inga kommentarer: