söndag 9 mars 2008

Kindpussens hemlighet

Dimman låg tät. I fjärran skymtade några figurer. Det luktade starkt. Språket var annorlunda men vackert. Det var en fransk kedjerökarfest hemma hos den franska manliga barnmorskan. Det är grejer det vill jag lova. Underhållningen för kvällen var:
- hur många cigg kan man röka utan att ta ett rent andetag
- naket franskt födelsedagsbarn
- raklödderkrig som slutade med att en fransos fick sina kallingar fulla med lödder
- nutellakrig

Tyvärr var inte konversationen med dessa fransoser så mycket att hurra för eftersom fransmän är precis så dåliga på engelska som man tror att de är och för att de var ganska så upptagna med att skojbråka med varandra. Men några kindpussar fick man ju så man kan ju vara nöjd ändå. Som stiff svenne är det ju exotish att pussa på folk man aldrig pratat med och inte kan prata med.. Kindpussar me like och Käjsa like too.

På lördagen åt vi traditionell fransk frulle med croissanter, baguette och massa nutella.. Gött. Sedan sick-sackade vi mellan hundbajsarna in till Lille centrum, hur fint som helst såklart. Intagande av diverse franska bakverk, en å annan kyrka och lite öl senare for vi iväg till Belgien för att äta mat. Riktig mat och inte choklad. Traditionell belgisk mat ser mindre aptitlig ut än vad den är. Käjsas skinkstek så seriöst ut som en babianrumpa insmord i senap. Hua. Tyvärr hann vi inte prova alla 160 ölsorterna som fanns på menyn innan det var dax för fransk folkdans. Jag skämtar inte. Schottisdiggaren Käjsa var lyrisk, vi andra lite lite skeptiska men kvällen var helt galet rolig. I en lysrörsupplyst gympasal, till liveband svängde vi våra lurviga i diverse folkdanser. Vissa mer komplicerade än andra. Vissa av oss blev frekvent uppbjudna av fransman i moppeålder som inte visste vad sverige var.. Kvällen avslutades såklart med vår nya favvosyssla. Kindpussen. Haha.

Söndagen kunde ju inte börja bättre. Crepes. Nu blev det mat igen.. Har matintresse med ålder att göra? Gissa om jag kände mej gammal på en fest där folk sprutade raklödder och skvätte nutella på väggarna.. tackar vet jag carolaimitationer. Det är vuxet det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

carolaimitationer....ja säger då det, inget slår dem, nu har vi en ny pärla att träna på också, "one love" med johnson och häggkvist. pax att va häggkvist

Jenny sa...

"Jag ä fångad av änn stååårmviiiiiiiiiiind!!!" *gör slutgesten med båda armarna utsträckta + huvudet ned* Jag håller nog på klassikern ändå :)